Teprve pivem je žízeň krásná !!Smějící se

Pivní guláš

23. června 2009 v 9:45 | z. |  Omáčky



Pivní guláš
Potřebujeme:
750 g hovězí kližky, 3 velké cibule, 1/2 l světlého piva, sádlo, krajíc staršího chleba, sůl, mletý pepř, drcený kmín, majoránka, 3 stroužky česneku
Postup:
Maso nakrájíme na kostky, na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme maso, orestujeme za stálého míchání do ztmavnutí masa i cibule, opepříme, okmínujeme, podlijeme troškou vody, asi polovinou piva, osolíme a pod pokličkou dusíme do měkka. Je-li třeba doplnit tekutinu, přiléváme pivo, k měkkému masu přidáme rozdrobený nebo nastrouhaný chléb, majoránku a povaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme rozmačkaný česnek, případně dosolíme. Podáváme s houskovým knedlíkem, těstovinami nebo pečivem.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama