Teprve pivem je žízeň krásná !!Smějící se

Selský guláš

23. června 2009 v 9:24 | z. |  Omáčky
Suroviny:
600 g vepřové plece, 150 g vepřových ledvinek, 150 g vepřových jater, 75 g sádla, 200 g cibule,15 g mleté papriky, 500 ml vody, mletý pepř, zázvor, kmín, majoránka,2 stroužky,česneku,50 g hladké mouky, 100 g čerstvého křenu.

Postup:
Nejdříve si omyjeme, osušíme a nakrájíme všechno maso. Poté na sádle osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, zpěníme, vložíme na kostky nakrájené maso, orestujeme, zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř, trochu zázvoru, kmínu, majoránky, utřený česnek, promícháme a dusíme pod poklicí. Když je maso poloměkké, přidáme nhranolky nakrájené a ledvinky a játra, podlijeme znovu vodou a dusíme do změknutí. Maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku,zaprášíme moukou, orestujeme, podlijeme a povaříme. Šťávu přecedíme na maso a porce zdobíme čerstvě nastrouhaným křenem. Podáváme s čerstvým chlebem nebo knedlíkem.


 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama